Öğrenci Kulüpleri Etkinlikleri

Üniversitemiz bünyesinde yer alan öğrenci kulüplerinin gerçekleştirdikleri etkinliklerle geri dönüşüm ve sıfır atık çalışmalarına önemli katkılar yapmaktadır.

Dört öğrenci kulübünün bir araya gelerek başlattığı “Yıldız Dönüşüyor” çalışması kapsamında Nisan 2018 tarihinden itibaren gönüllü öğrenciler tarafından yemekhanede oluşan atıklar ayrıştırılmaktadır. Yemek atıkları kampüste bulunan sokak hayvanlarının beslenmesinde kullanılırken diğer geri dönüşebilir atıklar ise ilçe belediyeleri tarafından geri dönüşüm tesisine yönlendirilmektedir.

Birçok kulübün yaptığı çalışmalarla öğrenci ve personelin evlerinde bulunan ve bağışladığı kitaplar toplanarak çok sayıda okula kütüphaneler kurulmuştur.

YTÜ Çevre Kulübü tarafından her yıl Mart ayında gerçekleştirilen “Yeşil Sektör” etkinlikleri ile özel sektör ve kamu kurum temsilcilerinin katılımıyla geri dönüşüm ve diğer çevre teknolojilerinin gelişimi konularında üniversitemiz öğrencilerine yönelik bilgi ve tecrübe aktarımları yapılmaktadır.

paykwik